Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK
ARAGON

Τι είναι το υλικό Aragon

Το Aragon είναι το σύνθετο πολυμερές υλικό με μικροσφαιριδική δομή που συνδυάζεται με ασήμι ως βακτηριοστατικό παράγοντα. Το πολυμερές με βάση τη ρεσορκίνη παρουσιάζει τα καλύτερα αποτελέσματα στην απομάκρυνση ρύπων από το νερό.

Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:

  • № 2286354
  • № 2287356
  • № 2297270
  • № 2299087
Ρεσορκίνη- μ-Διυδροξυβενζόλιο
Ρεσορκινη μ Διυδροξυβενζολιο
Μικροσφαιριδια


H δομή του αποτελείται από μικροσφαιρίδια και ενεργά κέντρα ανταλλαγής ιόντων στην επιφάνειά τους, αυτό καθιστά το φιλτράρισμα πολύ γρήγορο σε σχέση με τα καθιερωμένα υλικά ανταλλαγής ιόντων.

Το Aragon αρχικά δημιουργήθηκε από Σοβιετικούς Χημικούς προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των ραδιονουκλιδίων. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του και με τα πρώτα αποτελέσματα, είδαν ότι το συγκεκριμένο υλικό καθαρίζει μεγαλύτερο φάσμα ακαθαρσιών από ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η διαδικασία ανάπτυξης του υλικού για συνεχή βελτίωση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έτσι υπάρχουν πλέον αρκετές τροποποιήσεις προκειμένου να καλύπτει το καθάρισμα διαφόρων τύπου νερού. Οι ιδιότητές του και οι τύποι που υπάρχουν σήμερα καθιστούν δυνατό τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, βιομηχανικούνερού καθώς και επεξεργασία λυμάτων χωρίς χρήση πρόσθετων. Το Aragon μπορεί να αναγεννηθεί προκειμένου να παρατείνεται η διάρκεια ζωής του.


Πλεονεκτήματα

4 σε 1

4 σε 1

Η δυνατότητα καθαρισμού του νερού με 4 διαφορετικές μεθόδους: μηχανικός καθαρισμός, προσρόφηση, ανταλλαγή ιόντων και απολύμανση.
Δυνατοί Πόροι

Δυνατοί Πόροι

Όλες οι φιλτραρισμένες ακαθαρσίες κατακρατούνται μόνιμα στη δομή λαβυρίνθου του φυσιγγίου.
Max Θερμοκρασία

Επεξεργασία Ζεστού & Κρύου Νερού

Επιτρέπει πλήρη επεξεργασία νερού σε ζεστό και κρύο νερό (ο βαθμός θερμοκρασίας εξαρτάται από το αντίστοιχο φίλτρο).
Αραγωνίτης

Μετατροπή Δομής Αλάτων

Η δυνατότητα του υλικού ARAGON να μετατρέπει τη σκληρή δομή των αλάτων σε αραγωνίτη – μία υγιή και καλά απορροφούμενη για τον ανθρώπινο οργανισμό δομή ασβεστίου.
Ενεργό Ασήμι

Ενεργό Ασήμι

Ενσωματώνεται άθικτο στο φυσίγγιο και έχει ένα απολύτως ασφαλές βακτηριοστατικό αποτέλεσμα. Δεν διοχετεύεται στο φιλτραρισμένο νερό και εγγυάται 100% προστασία από την αναπαραγωγή φιλτραρισμένου μικροοργανισμού.
Απομάκρυνση Βακτηρίων και Ιών

Απομάκρυνση Βακτηρίων και Ιών

Το φυσίγγιο δημιουργεί ένα ηλεκτρικό πεδίο το οποίο καταστρέφει το καψίδιο προστασίας των ιων.
Αναγνώριση Αντικατάστασης

Αναγνώριση Αντικατάστασης

Η μείωση της πίεσης του φιλτραρισμένου νερού είναι μία ένδειξη αντικατάστασης ή αναγέννησης του φυσιγγίου.
Αναγέννηση

Αναγέννηση

Η ανάκτηση – αναγέννηση των ιδιοτήτων φιλτραρίσματος του φυσιγγίου από εσάς, επιτρέπει τη παράταση χρήσης ενός φυσιγγίου.

Μέθοδοι Φιλτραρίσματος 4 σε 1

Μηχανικό Φιλτράρισμα

διαλυτές ακαθαρσίες

H μέθοδος που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του νερού από ακαθαρσίες, αιωρούμενα σωματίδια και αδιάλυτες ακαθαρσίες. Αφαιρεί τη σκουριά, την άμμο και τη βρωμιά.
Η δομή του φίλτρου έχει μια σύνθετη στρεβλωμένη μορφή σαν λαβύρινθος με μία πορώδη κλίση που εμποδίζει την διαφυγή των φιλτραρισμένων ακαθαρσιών στο καθαρισμένο νερό.
Η απορροφητικότητα των φίλτρων κυμαίνεται από 0,5 έως 20.0 mKm έτσι ώστε να έχουμε νερό με τον απαιτούμενο βαθμό καθαρισμού.
Η πλειοψηφία των βακτηριδίων και των ιών έχουν επιμήκη μορφή, γι'αυτό και παγιδεύονται στα ελικοειδή κανάλια του υλικού.
Το υλικό του φίλτρου έχει ενσωματωμένο ασήμι στο δομή του έτσι ώστε να μη αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και βακτήρια.

Ανταλλαγή Ιόντων

άλατα σκληρότητας, βαρέα μέταλλα, διαλυμένα συστατικά, κολλοειδές σίδηρο

Η ανταλλαγή ιόντων είναι οι αντιδράσεις και διεργασίες διαχωρισμού, απομόνωσης, καθαρισμού, ανταλλαγής των ουσιών από το νερό με το φυσίγγιο Aragon και αντίστροφα. Τα διαλυμένα χημικά στοιχεία (όπως αλουμίνιο, βαρέα και ραδιενεργά μέταλλα) και οι ενώσεις τους απομακρύνονται από το νερό μέσω μηχανισμών ανταλλαγής ιόντων και προσρόφησης και αντικαθστώνται με αβλαβές νάτριο. Μαλακώνει το σκληρό νερό, προστατεύει από το σχηματισμό ρωγμών στα πιάτα και πέτρες στα νεφρά.

Προσρόφηση

χλωρίου, οργανικών ρύπων, χρώματος, γεύσης, οσμής

H προσρόφηση είναι η διαδικασία κατά την οποία μια ουσία απορροφάται από μια άλλη. Η πολυμερή σφαιρική δομή του υλικού Aragon προσροφά στην επιφάνειά της, από το νερό του δικτύου, συστατικά όπως χλώριο και φυτοφάρμακα. Η ισχυρή δομή τού εμποδίζει τη διαφυγή τους στο καθαρισμένο νερό.

Απολύμανση

απομάκρυνση των βακτηρίων και των ιών

Η μέθοδος απομάκρυνσης ιών και βακτηρίων με την εξουδετέρωση της πρωτεϊνικής επικάλυψης (καψίδιο) ή του κώδικα αναπαραγωγής τους (RNA) μέσω της ηλεκτρικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του υλικού Aragon και των ιών (όπως δύο αντίθετα φορτία). Υπάρχουν μόνο δύο εταιρείες στον κόσμο με τεχνολογία πλήρης απομάκρυνσης ιών και βακτηρίων από το νερό. Αυτές είναι η Geyser GC (Ρωσία) με τεχνολογία πολυμερές Aragon και η AHLSTROM (ΗΠΑ) με τεχνολογία ίνες νανό αλουμίνας.


SGS - Πολυμερές

To Aragon (με δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Αρ. 2287356 από 30.06.2015) συνδυάζει τέσσερις διαφορετικούς μεθόδους επεξεργασίας νερού: μηχανικές, ανταλλαγή ιόντων, προσρόφηση, απολύμανση.

Είναι ένα πολυμερές υλικό με σφαιρική δομή χώρο (SGS-πολυμερές) το οποίο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Σοβιετική Ένωση ως τον τύπο ρητινών ανταλλαγής ιόντων στα μέσα του 20ού αιώνα.

Σήμερα μόνο η συγκεκριμένη Ρώσικη εταιρία διαθέτει τη τεχνολογία σειριακής παραγωγής αυτού του υλικού. Το SGS πολυμερές είναι ριζικά ένα νέο υλικό. Κανένα από τα γνωστά υλικά προσρόφησης δεν μπορεί να απομακρύνει ένα τόσο ευρύ φάσμα χημικών ενώσεων όπως το αυτό.

Τα SGS-πολυμερή (Space Globular Structure Polymers) είναι μακρομοριακές ενώσεις που μπορούν να παρασκευαστούν από διάφορα μονομερή, π.χ. ρεσορκίνη, πυροκατεχόλη, υδροκινόνη, μελαμίνη, καρβαμίδιο, κλπ.

Μικροσφαιρίδια, δηλαδή μακριές αλυσίδες πολυμερούς σπειροειδείς σε σπείρα, σχηματίζονται στη διαδικασία σύνθεσης των SGS-πολυμερών. Ο συνδυασμός αυτών των μικροσφαιρίων παρέχει πορώδη και μηχανικά ισχυρή δομή.


Τα μικροσφαιρίδια έχουν μεγάλη εσωτερική επιφάνεια (έως 500 m² / g). Η ίδια η επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με δραστικές ομάδες στις οποίες διεξάγονται οι διεργασίες ανταλλαγής ιόντων. Τα αφαιρούμενα ιόντα αλληλοεπιδρούν άμεσα με μία χημικά ενεργή πολυμερή επιφάνεια που λείπει τυπικά για το στάδιο ιοντοανταλλαγής των σφαιριδίων προς τα μέσα διάχυσης. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός της ογκομετρικής διήθησης των SGS-πολυμερών είναι 10-20 φορές υψηλότερος σε σύγκριση με τις κοινές κοκκοποιημένες ρητίνες ανταλλαγής ιόντων. Αυτό είναι ένα καθοριστικό πλεονέκτημα των SGS-πολυμερών.

Η απομάκρυνση των μηχανικών ακαθαρσιών πραγματοποιείται κυρίως σε επιφανειακά στρώματα πολυμερούς. Το μέγεθος των πόρων μπορεί να κυμαίνεται σε οποιαδήποτε περιοχή από 0,01 έως 3,5 mkm. Το απαιτούμενο πορώδες του υλικού μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγή των συνθηκών σύνθεσης με ακρίβεια όχι μεγαλύτερη από 10%.

Σήμερα έχουν μελετηθεί περίπου 30 τροποποιήσεις των SGS-πολυμερών και έχουν αναπτυχθεί οι διαδικασίες λειτουργίας για την παραγωγή τους. Τα υλικά με αμφότερες ιδιότητες ανταλλαγής κατιόντων και ανιόντων συντέθηκαν επίσης.


Πεδίο Εφαρμογής

Τα πεδία εφαρμογής των SGS-πολυμερών είναι ευρύ και περιλαμβάνει τον καθαρισμό:

  • Πόσιμο νερό
  • Χυμούς, κρασιά, ηλιέλαιο
  • Τεχνικά υγρά, οξέα και αλκάλια

καθώς και για τον καθαρισμό:

  • Κρύο και ζεστό νερό
  • Απόβλητα ύδατα, συμπεριλαμβανομένου του μολυσμένου με πετρέλαιο νερού
  • Αέρια, συμπεριλαμβανομένων των καυσαερίων

Για την πολύπλοκη απομάκρυνση των επιβλαβών ακαθαρσιών από το νερό, ο καλύτερος δείκτης είναι το πολυμερές με βάση την ρεσορσινόλη - "ARAGON". Έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμές συμμόρφωσης με τα Ρωσικά πρότυπα για χρήση σε συστήματα καθαρισμού πόσιμου νερού.


Το υλικό ARAGON αφαιρεί τόσο βαρέα όσο και ραδιενεργά στοιχεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη χρήση του υλικού στις περιοχές που επλήγησαν από το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ.


Μερική Αποσκλήρυνση (Quasi-Softening)


Αραγωνίτης

aragon-pearl

Λόγω της ικανότητας ανταλλαγής ιόντων του φίλτρου, κατά τη διάρκεια της διήθησης του νερού, η δομή των αλάτων σκληρότητας αλλάζει: ο ασβεστίτης περνάει σε μια υγιή μορφή αραγωνίτη.

Αραγωνίτης είναι μια φυσική μορφή ασβεστίου, η οποία απορροφάται καλά από το ανθρώπινο σώμα.

Ο αραγωνίτης οργανικής προέλευσης βρίσκεται στα μαργαριτάρια, στο κέλυφος των μαργαριταριών.

H βασίλισσα της Αιγύπτου τον 1ο αιώνα π.Χ. συνήθιζε να διαλύει μαργαριτάρι μέσα στο κρασί της προκειμένου να πάρει τη καλύτερη φυσική πηγή ασβεστίου. Αυτό τώρα μπορεί να επιτευχθεί με τον αραγωνίτη, όπως και με το μαργαριτάρι.

Ο αραγωνίτης του ασβεστίου προωθεί την σύντηξη των οστών απωθώντας τα κατάγματα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, οστεοπόρωσης και σχεδόν βοηθάει σε 100 άλλες ασθένειες.


Ένας εναλλακτικός τρόπος αποτροπής σχηματισμού σκληρών αλάτων είναι να αφήσουμε τα άλατα και να αλλάξουμε τη δομή τους. Η δομή των αλάτων αποτελείται συνήθως από ανθρακικό ασβέστιο σε μορφή ασβεστίτη. Καθώς οι δομές ασβεστίτη κινούνται στα κανάλια μεταξύ των μικροσφαιρίδιων, η πίεση αυξάνεται και προκαλείτε μετατόπιση της χημικής ισορροπίας με αποτέλεσμα τη διάλυση του διοξείδιο του άνθρακα που περιέχεται στο νερό. Έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες ανακρυστάλλωσης των δομών από το Ασβεστίτη σε Αραγωνίτη. Τα σκληρά άλατα υπάρχουν στο νερό ως μεταστατικές δομές (συστάδες). Την στιγμή της εξόδου από το φίλτρο η πίεση αυξάνεται και έπειτα πέφτει γρήγορα. Το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται, αυξάνεται το pH και η χημική ισορροπία μετατοπίζεται προς το σχηματισμό ανθρακικού ασβεστίου με την υγιή μορφή του αραγωνίτη.

(Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας № 2261843, № 2286953)

asvestitis

Αλλαγή Δομής Ανθρακικού Ασβεστίου Διαλυμένο σε Νερό

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης φάσματος ακτινών Χ που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, αναφέρουν επίσης ότι το περιεχόμενο της δομής του Αραγωνίτη από ανθρακικό ασβέστιο στο νερό, ουσιαστικά αυξάνεται μετά το φιλτράρισμα με το υλικό Aragon.

ordinary-hard-water-filtered
aragon-filtered
πρόληψη πέτρας

Πρόληψη κατά της δημιουργίας λίθων στα νεφρά

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης, η κατανάλωση σκληρού νερού που είχε φιλτραριστεί με ARAGON οδήγησε στη μείωση των κρυστάλλων που προκαλούν σχηματισμό λίθων σε μέγεθος και ποσότητα (εικ. 2). Επιπλέον, η μορφή αραγωνίτη των αλάτων σκληρότητας συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον ανθρώπινο οργανισμό, βελτιώνει τις λειτουργίες του γαστρεντερικού σωλήνα, του ήπατος και μειώνει τις πιθανότητες σχηματισμού λίθων στα νεφρά.
energo-asimi

Ενεργό Ασήμι

Κατά τη δημιουργία της τεχνολογίας Aragon, ενσωματώνεται ασήμι στη δομή του. Τοποθετείται μέσα στη δομή του με ασφαλή τρόπο ώστε να μην εισέρχεται στο νερό και έτσι παρέχει το καλύτερο και ασφαλέστερο βακτηριοστατικό παράγοντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Μηχανισμός Αφαίρεσης Ιών

domi-iou

ΔΟΜΗ ΙΟΥ

Ένας ιός δεν μπορεί να αναπαραχθεί μόνος του. Ψάχνει για μια μορφή ζωής μέσα στην οποία θα αρχίσει να αναπαράγεται. Οι περισσότεροι ιοί είναι σωματίδια που έχουν ένα πρωτεϊνικό περίβλημα (καψίδιο) το οποίο προστατεύει το μόριο RNA (Ριβοζονουκλεϊκό Οξύ), δηλαδή το γενετικό τους υλικό. Για να εξουδετερωθεί ένας ιός, αρκεί να καταστραφεί το πρωτεϊνικό περίβλημα ή το RNA του.
επιφάνεια

ΠΟΡΟΙ ARAGON

Οι πόροι του υλικού Aragon έχουν ισχυρή επιφάνεια με φορτίο το οποίο είναι αντίθετο από το φορτίο των ιών. Επομένως, όταν το νερό με ιούς περνά μέσα από το υλικό διήθησης, υπάρχει ηλεκτρική αλληλεπίδραση μεταξύ του υλικού και των ιών παρόμοια με μια ηλεκτρική δύναμη δύο αντίθετων φορτίων.
ΣΦΑΙΡΙΔΙΟ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΦΑΙΡΙΔΙΟΥ

Η επιφάνεια ενός σφαιριδίου είναι αρνητική φορτίζεται και δημιουργεί ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο που καλύπτει ολόκληρο τον πόρο.
ΦΟΡΤΙΟ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΟ

Η αλληλοεπικάλυψη των ηλεκτρικών φορτίων των μεμονωμένων σφαιριδίων, δημιουργούν υψηλής έντασης ηλεκτρικά πεδία μέσα στου πόρους.
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΣ

Το ηλεκτρικό πεδίο προκαλεί τη καταστροφή της πρωτεϊνικής επικάλυψης του ιού και χωρίς αυτή ο ιός καταστρέφεται άμεσα.

Ταξινόμηση Ιών

viruses
salmonella

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

antikatastasi-filtrou
Η δομή λαβύρινθου του υλικού Aragon καθυστερεί τη μόλυνσή του, έτσι εγγυάται καθαρό νερό καθόλη τη χρήση του. Η ακαθαρσίες παγιδεύονται στη δομή του και δεν πέφτουν ποτέ στο καθαρό νερό έχοντας έτσι υψηλή ποιότητα νερού καθόλη τη προβλεπόμενη διάρκεια χρήσης του. Το ίδιο το φίλτρο βοηθάει στον καθορισμό της αντικατάστασής του. Όταν οι πόροι του εξαντλούνται, η ροή του νερού θα μειωθεί. Εφόσον το φίλτρο καθαριστεί και η ροή παραμένει μειωμένη, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να αντικατασταθεί. Η ποιότητα καθαρισμού παραμένει αμετάβλητη καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Αραγκον logo
Τα φίλτρα Aragon έχουν τη δυνατότητα αναγέννησής τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το καθαρίζετε βάσει οδηγιών και να διατηρήσετε τις ιδιότητές του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι να παρατείνετε τη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ