Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK
Quasi-Softening / Μερική Αποσκληρυνση νερού

Τι είναι η Μερική Αποσκλήρυνση (Quasi-Softening)

Aragon vs others


Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αφαίρεση των αλάτων είναι αυτά που βασίζονται στην ανταλλαγή ιόντων με ρητίνη ή αντίστροφης όσμωσης.
Η ρητίνες αφαιρούν την περίσσεια αλάτων σκληρότητας, αλλά ταυτόχρονα έχουν περιορισμένο πόρο απόδοσης. Η διαδικασία μαλακώματος διακόπτεται για την αναγέννηση της ρητίνης ή για την αντικατάσταση των φυσιγγίων, πράγμα που σημαίνει ότι και στις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος. Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης αφαιρούν εντελώς τα άλατα σκληρότητας από το νερό, όμως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σχετικά ακριβή.

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα άλατα είναι να αφήσετε άλατα σκληρότητας στο νερό, αλλά να αλλάξετε τη δομή τους έτσι ώστε να σταματήσουν να σχηματίζουν στερεές εναποθέσεις όταν θερμαίνονται.

Τη μέθοδο αυτή την ονομάζουμε "QUASI-SOFTENING".


Το ανθρακικό ασβέστιο εμφανίζεται φυσικά με τη μορφή Aσβεστίτη. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη κρυσταλλική μορφή ανθρακικού ασβεστίου - Aραγωνίτης. Η ικανότητα των κρυστάλλων του Aραγωνίτη να συνδυάζονται μεταξύ τους και να προσκολλώνται στις επιφάνειες είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη του Aσβεστίτη. Ο Aραγωνίτης απελευθερώνεται στον όγκο του υγρού με τη μορφή των μικρότερων κρυστάλλων που δεν είναι ορατοί στο μάτι και δεν σχηματίζονται επικαθίσεις.

Το φαινόμενο της μερικής αποσκλήρυνσης είναι μια αλλαγή στη φυσική δομή των αλάτων σκληρότητας του νερό με τέτοιο τρόπο ώστε να αναστέλλουν το σχηματισμό στερεών εναποθέσεων όταν θερμαίνονται και ταυτόχρονα να διατηρούν τη μεταλλική σύνθεση του νερού.


Το φαινόμενο της Μερικής Αποσκλήρυνσης επιτυγχάνεται με τη χρήση του φυσιγγίου Aragon


Το φαινόμενο της μερικής αποσκλήρυνσης επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών και αποτελεί τη μοναδική ιδιότητα του υλικού Aragon.

Τι συμβαίνει στα σκληρά άλατα κατά τη φίλτρανσης;

Το υλικό Aragon έχει μια σύνθετη πορώδης δομή που σχηματίζεται από πολλά ελικοειδή κανάλια. Όταν το νερό διέρχεται από τη λαβυρινθική δομή του υλικού Aragon, λόγω της στενότητας των πόρων (οι πόροι έχουν δομή σε σχήμα "χωνιού"), η πίεση του νερού μέσα στο φυσίγγιο αυξάνεται και τη στιγμή που το νερό εξέρχεται από το φυσίγγιο είναι μέγιστο . Στη συνέχεια, το νερό μετά από έναν στενό πόρο εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο του φυσιγγίου (όπου η πίεση είναι πολύ χαμηλότερη) και μια απότομη πτώση της πίεσης συμβαίνει με την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα: αυτή τη στιγμή, τα άλατα σκληρότητας αλλάζουν τη δομή τους - Ο ασβεστίτης μετατρέπεται σε Αραγωνίτη.


Συνθήκες σχηματισμού Αραγωνίτη από τα φυσίγγια Aragon

Οι βέλτιστες συνθήκες για το σχηματισμό Αραγωνίτη στα φυσίγγια Aragon είναι ένας συνδυασμός της λεπτής δομής του φυσιγγίου και του ρυθμού ροής του καθαρισμένου νερού, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ότι ο Αραγωνίτης αρχίζει να σχηματίζεται με ρυθμό ροής νερού άνω των 1,5 λίτρα/λεπτό και φτάνει το μέγιστο με ρυθμό 2,5 λίτρα/λεπτό. Σε αυτήν την περίπτωση οι πόροι του φυσιγγίου Aragon πρέπει να είναι μικρότερο από 0,5 micron.


Πλεονεκτήματα κατανάλωσης νερού Quasi-Softening

Το μαλάκωμα του νερού δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα της τεχνολογίας Quasi-Softening. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Quasi-Softening οδηγεί στο σχηματισμό του Αραγωνίτη. Ο Αραγωνίτης είναι μία από τις φυσικές μορφές ανθρακικού ασβεστίου (CaCO3), η οποία είναι ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η μορφή αλάτων του Αραγωνίτη προάγει την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, βελτιώνοντας τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, μειώνοντας την πίεση στα νεφρά και τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας.

Ο Αραγωνίτης είναι οργανικής προέλευσης, μπορεί να βρεθεί και στο κέλυφος των μαργαριταριών. Η διαδικασία δόμησης σκληρών ιστών (οστών και κελυφών) από ζωντανούς οργανισμούς ονομάζεται βιομεταποίηση.Η συνεχής κατανάλωση νερού με αυξημένη σκληρότητα οδηγεί στη συσσώρευση αλάτων στο σώμα και στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα, πολυαρθρίτιδα), καθώς και στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Το επεξεργασμένο νερό απορροφάται γρηγορότερα και ολοκληρωτικά λόγω του ότι περιέχει τον Αραγωνίτη. Το πόσιμο νερό εμπλουτισμένο με Αραγωνίτη βελτιώνει τη ποιότητα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των οστών.
Αυτό το νερό ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του σώματος.
Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, μειώνει την πίεση στα νεφρά και τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας.